Sziget Festival Official Civil Falujában idén a Menedékház Alapítvány a szervezet két legrégebben futó projektje képviselte. Mivel az egyik téma az újrahasznosítás, illetve környezetvédelem volt, így a program összeállítása nem okozott nagy fejtörést számunkra, hiszen ez abszolút a Mozaik Adománybolt profiljába vág. Sokan jöttek a standunkhoz, rengeteg jópofa fesztivál póló és textilszatyor készült. Ugyancsak nagy népszerűségnek örvendett ruha és könyv turkálónk a szigetlakók körében.

Emellett egy játékos formában lebonyolított pszichológiai kísérletben vehettek részt azok, akik ellátogattak a Műhely Klub sátrához a Civil Szigeten.
Azt kíséreltük meg bizonyítani, hogy pusztán szavakkal lehet negatívan, illetve pozitívan befolyásolni a teljesítőképességet.
A résztvevők először “hátrányos helyzetben”, destruktív verbális környezetben, majd a következő körben “támogatott helyzetben”, megerősítő és szeretetteljes közegben végezték el ugyanazt a feladatot.
A nyereményeknek, a játékmenet izgalmának, és a kísérlet mondanivalójának köszönhetően, az egyik legnépszerűbb programelem voltunk.
Ezúton is köszönünk minden ösztönzést, támogatást és elismerést!
Köszönjük a játékban való részvételt, nagyon sokat segítettetek!
Nem utolsó sorban pedig Gratulálunk a győzteseknek, és a csúcstartóknak!

( A játék leírását megtaláljátok a poszt alatt!)

Menedékház Alapítvány – Műhely-Klub projekt
“Hang Challenge” játékmenet

A Menedékház Alapítvány a társadalom perifériájára szorult emberek segítésével foglalkozik. Játékunkkal a Műhely-Klub nevű kísérleti projektünk fontosságára, munkamódszerünk hatékonyságára szeretnénk felhívni a figyelmet egy pszichológiai kísérlet által.
– Ez a programunk egy ifjúsági közösségi teret jelent, melyben gyermekvédelmi szempontból leginkább veszélyeztetett, halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak teremtünk egy motiváló, támogató, pozitív értékrendet közvetítő közeget. Szabadidős és sportprogramok lebonyolítása közben olyan biztonságot nyújtó közösséget próbálunk kialakítani, mely kimozdíthatja őket a mindennaposan megélt káros környezeti hatások alól.

-Kísérletünket, itt a Szigeten, a “Hang Challenge” néven ismert játékon, fizikai erőpróbán keresztül végezzük.
Egy megmérettetésen keresztül szeretnénk bemutatni, hogy milyen hatása van a támogató közegnek, a pozitív megerősítéseknek, a segítő szavaknak, egy demotiváló, vagy érdektelen közeggel szemben.

Az állványon lévő rúdon kell megkapaszkodnotok a kiírt szabályok szerint és legtovább lógni. Játékunk két mérésből áll melyet egy “negatív” majd egy “pozitív tréner” vezet. A két mérés között minimum 30 perc pihenő időnek kell eltelnie, ami után visszavárunk a második mérésre. A két mérés közül a jobb eredményt jegyezzük.
Az első mérésnél, amikor a “Negatív Tréner” kísér, az a feladatod, hogy kételkedj a szavaiban! Nem tudhatod, hogy igazat mond-e. Az ő feladata, hogy szavakkal befolyásoljon és rontson az eredményeden.
A második mérésnél a “Pozitív Tréner” kísér. Az Ő szavaiban megbízhatsz. Az ő feladata, hogy jobb eredményhez segítsen.

NYEREMÉNY: A verseny férfi és női kategóriában indul. Kategóriánként a nap legjobb eredményét elérő, választhatóan Sziget Bungee Jumping ugrást vagy 2 személyes korlátlan étel és ital fogyasztásos étkezést nyer az Óbudai Trófea Grill étterembe.
A Bungee Jumping ugrás a mostani Sziget Fesztivál ideje alatt, az éttermi étkezés korlátlan ideig váltható be.

Gyakorlati szabályok:
Mi a Hang Challenge?

Lógj a rúdon ameddig csak tudsz!
Ez nem egy tipikus húzódzkodó állvány.
A rúd, a tengelye mentén elforog.
Csak a kezedet használhatod!
Ne keresztezd a fogásirányt. ( Mindkét kezed egy irányba foghat.)
Ne akaszd be az állad!
Csak a tenyereddel érintheted a rudat.
Az idő indul, amikor a lábad elhagyta a talajt, vagy az emelvényt.
Az idő megáll, amikor a lábad földet ér.

Vállald a kihívást és ragadd meg a rudat!