Él a Menedékház Alapítvány által működtetett Családok Átmeneti Otthonában egy tüneményes testvérpár, akik mindketten agyi bénulással születtek, ami mellé mozgásszervi problémák is társulnak. A szülők rendületlenül és nagy önfeláldozással hordják mindkettőjüket a martonvásári Pápay Ágoston Készségfejlesztő Iskolába, ahol ugyan lépésről lépésre, de szépen haladnak előre.
A hetekben viszont mindkettőjüknél komoly szemproblémát állapítottak meg, ami igencsak megijesztette a szülőket. Vivinek a szemtengely-ferdülése okán, míg Zolinak nagyon komoly látáskárosodás okán kellett szemüveget csináltatni.

Immár nem először sietett régi partnerünk, a Déli Optika a segítségünkre, akik nagyon kedvezményes áron (a rendes ár harmada alatt) készítették el a gyerekeknek a szemüveget, személyre szabott, általuk választott kerettel és tokkal. Mivel a szülőknek a kedvezményes összeg is gondot okozott volna, így azt az alapítvány vállalta át, remélve, hogy ezzel is segíthetünk Vivike és Zolika további fejlődésében, és minél kiegyensúlyozottabb életében.

#adnijó #adnicuki #delioptika #menedekhaz