Online adományozás

Támogasd a Menedékház Alapítványt, hogy továbbra is segíthessünk családoknak együtt maradni, és szakemberek bevonásával megoldást találhassunk a lakhatási válságukra.Támogass, hogy emberhez méltó körülményeket, egészségügyi ellátást tudjunk biztosítani idős, és beteg hajléktalan embertársaink számára. Támogass, hogy intézményi ellátásaink mellett még több, és még innovatívabban tudjunk segíteni a hozzánk fordulóknak.
Céljaink eléréséhez nagy szükségünk van a te adományodra is, mert a Menedékház Alapítvány által végzett közfeladatot, bérelt ingatlanokban végzi és ez óriási terhet ró ránk.
Már egy kis összeggel is sokat segíthetsz abban, hogy emberek sorsát pozitív irányba mozdítsuk.

Rendszeres támogatás

Állandó fizetési megbízással kis összegű támogatást utalhatsz havi rendszerességgel a Menedékház Alapítvány bankszámlájára, ezzel segítve programjaink folyamatos finanszírozását. Néhány ezer forintos havi támogatással már rengeteget segíthetsz.

A támogatáshoz szükséges adatok itt találhatóak:

Számlatulajdonos neve: Menedékház Alapítvány
Bank: Budapest Bank
Bankszámlaszám: 10100826 – 54572800 – 01000004
SWIFT kód :BUDAHUHB
IBAN: HU25 10100826-54572800-01003306

Köszönjük, hogy segítettél!

Akiknek már segítettünk

Zoé

2019 január 13-án született meg Zoé, az év első jövevénye az intézménybe, ahol anyukája, apukája és négy testvére már tűkön ülve várták. A kicsit szerető közeg és hangulatosan berendezett babasarok várta, ám az örömüket mégis beárnyékolták az anyagi gondok. Apuka az előző év vége óta, egy betegség miatt táppénzen volt, és műtétből lábadozott, így a család szokásos bevételeiből épp akkor esett ki egy jelentős hányad, amikor a leginkább kellett volna.

Kérésüket tolmácsolva összefogást hirdetünk Facebook oldalunkon és gyűjtést szerveztünk a család számára. Végül a várakozásokat jócskán felülszárnyalva, 244.333 Ft folyt be a kis Zoé és az ő családja támogatására.

Állatmenhely

A Menedékház Alapítvány rehabilitációs részlegének idősebb lakói nem csak szemetet szednek vagy a mezőgazdaságba vetik bele magukat komplex programunk keretin belül, hanem lehetőségük van négylábú barátaink életének a megsegítésére és életterük megszépítésére is, amit nagy örömmel tesznek meg hétről hétre a Zöld Sziget Állatmenhely Törökbálint közreműködésével.

Azzal, hogy segíthetünk gondoskodni ezekről a csodálatos lényekről, megélhetünk rég elveszett érzéseket – hogy valami értékeset, jót teszünk. Visszaemlékezhetünk rég elfeledett történetekre és pozitív érzésekkel a tarsolyunkban térhetünk vissza az Alapítványhoz, ahol a belső munka nem ér véget – mindazzal, amit megéltünk és amire rájöttünk egyéni és csoportos formában foglalkozhatunk tovább.

Saját lakás

Munkatársunk visszaemlékezéséből idézünk: “egyik legnagyobb sikerélményem amióta a Menedékház Alapítványnál dolgozom, hogy egy itt élő család saját otthonba tudott költözni. Ez nem történt volna meg az édesapa mindent elsöprő kitörési vágya nélkül (rengeteg túlóra a munkahelyén, a házfelújításra szánt összes szabadidő, spórolás, tervezés stb), de azt hiszem nem szabad elmenni a saját munkánk mellett sem, amit intézményként beletettünk ebbe. Talán a legfontosabb ezek közül a 2018-ban született „Kiköltözési támogatás” ötletünk volt, melynek köszönhetően ez a család is egy jelentősebb összeghez juthatott hozzá, hogy új otthonukban meg tudják kezdeni új életüket.

Az ő példájuk nekünk is plusz energiát tudott adni ahhoz, hogy lássuk, ha a családok igyekszünk megtámogatni (pl. mentálisan, dologi javakkal, ügyintézésben való segítséggel) és megvan a szülők részéről is a tenni akarás, van értelme a munkánknak és van esély, hogy kikerüljenek az átmeneti otthonok körforgásából.”

Támogasd a munkánkat ajánld fel te is adód 1%-át!

A Menedékház Alapítvány lehet az SZJA 1%-os felajánlások kedvezményezettje, mivel közhasznú feladatot látunk el.  Ennek egyik a formája a személyi jövedelem adó 1%, amelyről mindenki könnyedén nyilatkozhat, akár digitális formában benyújtva, akár papír alapú adóbevallás esetén is. Te is könnyedén támogathatod munkánkat, és segíthetsz nehéz sorsban élő embertársaidon

Nyilatkozzon Te is adód 1%-ról.

2019-ben 669 541 Ft-ot gyűjtöttünk össze az 1%-os felajánlásokból, amit közvetlenül, vagy közvetve a rászorulók megsegítésére fordítottunk. Köszönjük mindenkinek, aki a Menedékház Alapítványnak ajánlotta fel adója 1 %-át! Kérjük idén se felejtsenek el nyilatkozni.

Miért minket támogass?

Feladatainkat átláthatóan, hitelesen, szakmai értékek mentén végezzük. A Te támogatásoddal még több embernek, családnak segíthetünk. A Te támogatásodnak köszönhetően munkánkat magasabb színvonalon, és hatékonyabban tudjuk ellátni. Rendelkezz adód 1%-ról.

Bankszámlaszám: 10100826-54572800-01000004

Adószám: 18262304-1-43

Gyere hozzánk önkéntesnek!

Bárkit szívesen látunk önkéntes csapatunkban – kortól, végzettségtől függetlenül -, aki úgy érzi, hogy tud azonosulni céljainkkal, missziónkkal, és szívesen szentel szabadidejéből arra, hogy segítse munkánkat, ügyfeleinket: hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket, hajléktalanokat.